Projekt tillbyggnad 2011-2012

Härmed öppnas det officiella bloggandet för ytterligare ett litet byggprojekt på Kyrkvägen i Lillån!

Denna gång har vi valt ett ganska stort projekt som åtminstone initialt till stor del kommer utspela sig utomhus och det mitt i vintern. Aha, för att utmana ödet lite extra, tänker ni som känner oss? Nej, för att de byråkratiska kanalerna i vårt kära Sverige är gravt åderförkalkade säger jag. För kännedom så har en ny plan- och bygglag införts per någon gång i maj 2011, vilket sannerligen inte underlättar när man ska få ett bygglov godkänt. Nåväl, för att bespara er mer gnäll och tandagnisslan runt just detta kastar vi oss istället rakt in i handlingen. På menyn står alltså denna gång en liten tillbyggnad i två plan som ska sitta samman med befintligt hus. Garaget får stryka på foten och är i skrivande stund ett minne blott. Må dess rester vila i frid (tyst minut). På dess plats kommer istället tillbyggnaden resas.

Den aktuella statusen är alltså att markarbetet är klart och att grunden nu ska på plats. Detta ska enligt planen påbörjas på måndag då isolering och fundament ska på plats inför gjutning av platta med golvvärme senare under veckan. Man kan snabbt konstatera att projektet hittills mest burit med sig den ack så bekanta känslan av hopplöshet när saker och ting bara blir mer och mer kaos för varje dag. Ända tills "Ground Zero"-känslan är total. Då vänder det plötsligt. Mer bråte försvinner än vad som kommer till och hopplösthet förbyts till hopp. Nästa rapport kommer när grunden börjar komma på plats.

Till sist kan jag inte låta bli att utse veckans fiasko och dumstrut i ett stort fett kombinerat pris! (Dock ej så åtråvärt). Denna vecka tillfaller priset.... (trumvirvel) UPS! Detta globala företag som har som affärsidé (åtminstone enligt mina modesta kunskaper) att leverera försändelser av olika slag. Saken är den att vi till projektet har funderat på ett ganska speciellt golv, vilket vi ville beställa ett test av för att se om det kommer funka. Sagt och gjort, ett litet "sample" skickades efter från USA:s västkust. Servicen var lysande och leveransen kom iväg samma dag som beställningen gjordes. Via UPS kunde man sedan följa leveransen. En snygg sida måste jag säga, om den sedan hade fungerat skulle det givietvis varit ännu bättre. Men, allra bäst hade det dock varit om UPS kunde leverera paket. För UPS hittar nämligen inte Kyrkvägen 7 i Lillån! Via webben har man kunnat följa paketet som på tre dagar letat sig tvärsöver hela USA och hela vägen till Västerås. Men där blev det stopp minsann. I fyra(!) dagar har paketet cirkulerat mellan Västerås och Örebro och det är stört omöjligt för UPS att hitta fram. Kan ni tänka er. Några små intressanta fragment ur diskussionen med UPS: ”Våra chaufförer har inga företagsabonnemang så vi kan inte nå dem på telefon”...  ”Chaufförerna har ingen gps utan skriver ut (på papper! 2011!!?) kartan för destinationen”. Ok, oavsett detta. Personligen hittade vi själva till Kyrkvägen 7 i Lillån utan både mobil och gps när vi skulle åka och titta på husvisningen för sådär en 11 år sedan och vi har flera exempel på både släkt och vänner som faktiskt hittat fram. Men inte UPS. Måste kännas tråkigt att man inte är kapabla att utföra den enda uppgift man har i sin affärsidé. Två gånger av två har detta hänt med just UPS. Om jag i framtiden får välja att skicka en försändelse med brevduva eller UPS så blir det brevduva, den har ju åtminstone inbyggd gps...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0