Upploppsrakan i sikte

Ett skepp kommer lastat! Med vadå? Med en trappa från Italien! Man kan säga mycket om italienare, men en sak de verkar otroligt bra på är att packa saker effektivt! Leveransen aviserades som ett kolli med mått som inte i vår vildaste fantasi kunde innehålla en 3 meter hög spiraltrappa med omkretsen 150 cm. Visst förstod vi att den skulle komma i delar, men överraskningen var ändå stor när nedanstående låda dök upp. Vikten uppgick till någonstans mellan 200 och 300 kilo så nog var det grejor i alltid.Efter någon halvtimmes uppackning(!) var innehållet följande:Monteringen blir en intressant övning - det är en och annan bit som ska på plats...

I övrigt rullar det på. Golvet på övervåningen är nu lagt inklusive golvvärme. Väggar och tak är numera spacklade och inväntar nu bara slipning och målning. På detta lite fönsterfoder och el och sen är det dax att flytta in! De senaste 10 dagarna har följande utveckling skett:

På nedervåningen är nu samtliga väggar mer eller mindre klara, men det var brqa veligt innan beslut togs angående var förrådet/verkstaden skulle hamna egentligen. Efter stor vånda knäpper vi nu våra händer och ber en stilla att det blev så som vi bestämde. Visst går det väl in ett flipperspel på service i nedanstående yta? (svara ja!)
Bloggsvacka

Det blev en riktig bloggsvacka under andra hälften av februari. En kombination av mycket jobb och många fritidsaktiviteter är orsaken, men också för att bygget har rasat på så man inte riktigt har hunnit med. Problemet är att det är för mörkt att ta foton på morgonen och även på kvällen efter jobbet och när helgerna är fullbokade så blir det som det blir. En och annan bild hinns dock med och nedan följer ett litet urval av utvecklingen. Eftersom det går så fort nu mot slutet så finns inte aktuell byggstatus på bild ännu, men en ny uppdetering kommer inom kort (hm, hoppas jag :)). Under perioden har vi även hunnit med att fylla år i stort sett hela familjen inklusive Ebon som med fyra rungande skall skällde in sin egen 2-års dag! Voff! Voff! Voff! Voff!


Fasaden i det närmaste klar


Och hur är det här kortet taget då kan man undra? Red Bull? Nej, skylift förstås :) Rätt högt var det faktiskt...


Dörren in till huset på bottenvåningen reglas upp. Provhål in i huset finns till katternas stora lycka - spännande på alla vis, även för oss! Känns inte klokt att vi snart ska såga upp ett hål i vardagsrumsväggen. Hjälp!?!


Å så plötsligt var det ett hål i taket också! Vilken dag, strålande sol och +9 grader. Man kanske skulle ha gjort en balkong här istället för en takkupa?


Hålet för takkupan utifrån. Uppehåll tack!


Schvoop! Så var det en takkupa på plats. Fantastiskt, nästan klar.


Sådärja nu börjar det likna nå't! Och jo, den ÄR exakt lika stor som den andra. Fattas lite panel plus att kameran luras lite...


Och så var det takfönster på plats också minsann!

RSS 2.0