Operation tätning

Trots att det inte varit någon direkt vinter att tala om ska det bli skönt att snart kunna vistas i tillbyggnaden utan mössa och vantar. Om inte idag så imorgon ska det nämligen enligt herr Byggmästare vara fullt möjligt att slå på dieselkanonen och blåsa in några plusgrader (kanske 10-12 sådär) i konstruktionen. De senaste dagarna har isolering i långa banor letat sig in i både väggar och tak. Det är inte utan att man funderar på hur mycket billigare det borde vara att bygga hus en bit söder ut, typ vid medelhavets södra strand eller så...

Efter mycken möda och stort besvär har vi nu också (förmodligen) bestämt oss för att klinka golvet på nedervåningen. Det kommer bli schackrutigt med stora plattor så det är väl bara att ge sig ut på Blocket och söka på "stora schackpjäser" för att fullborda brädet. Det blir som en scen som hämtad direkt ur Harry Potter - om nån minns den första delen i serien om den lilla glasögonorm... öhh trollkarlen menar jag ;)


På tal om trollkarlar så blir det mellan varven lite annat också, som t ex flippermek. En dag strejkade ett av trollen i vårt Medieval Madness och vägrade prompt att titta ut ur sin håla, oavsett vad vi lockade med! Men med en lödpenna, en tålmodig son (som kanske för första gången i sitt liv fick uppleva att han hade nytta av det han lärt sig på teknik-lektionerna!) och lite tyska reservdelar förvandlades mörker till ljus och trollet fungerar igen!


Nu börjar det likna nåt, t ex ett hus!


Fönster, dörr, ytterpanel och lite tegel, sen är det inte alltför mycket utomhusjobb kvar, ja förutom uppröjning förstås :(


Dörren blev efter ångestladdade diskussioner - i mitten! Det blir en 150 cm bred pardörr i samma färg och ungefär samma stil som på husets framsida.


Gavelbild. Små fönster tänker ni, ja men det finns en anledning - speciellt till deras placering...


Och så här såg det ut några dagar innan. En aning glesare kan man tycka.


Nytt år - nya byggartag!

Tiden rinner iväg, nyss var det jul och nu är det snart vår! Uppehållet i byggandet gick fort och nu är allt i full gång. Strax innan jul anlände takstolarna vilka efter avlastning sedan fick vila tills efter helgerna innan de åkte upp i vädret. När det väl skedde gjorde det så under stormliknande förhållanden! Undertecknad fick sig en heldags kroppsarbete, vilket sedan minsann kändes ordentligt. Det var under dessa förhållanden en inte helt riskfri aktivitet då både en takstol och en byggnadsställning plötsligt slet sig och gick till full attack! Som tur var lyckades samtliga inblandade med sin undanmanöver så endast en mindre blodutgjutelse i en hand blev resultatet (mycket lindrig skada, åtminstone vad jag kunde se då det inte var min hand som drabbades).

Hur som helst, efter ett antal timmars slit stod där 6 präktiga takstolar - stirrande ut över nejden. Eller ja... hrrm. Det var i alla fall en riktigt skön känsla när de till sist satt där uppmonterade och redo att ta emot taket som ska börja byggas inom kort (när detta skrivs har det redan påbörjats, bilder kommer strax!)


Dagen D för takstolsleverans... men, vart tar de vägen!?


I slutskedet av operation avlastning...


Till sist lite förankring så de håller sig på plats tills efter julhelgerna...


Vad passar bättre en lite övningskörning under ledigheten? Ett historiskt första praktikpass på Coop-parkeringen i skydd av mörkret - det gick bra :)


Till sist var det dax att häva upp eländena på stommen... dagen till ära blåste det STORM!


Men upp kom de och bra blev det! Tjohoo! Nu är det bara resten kvar...


2012 har börjat bra, FC Headlight lyckades äntligen och tog hem den årliga och mycket prestigefyllda KORP-CUPEN i Futsal 14 januari. En lika lång som historisk dag - 7(!) matcher från förmiddag till kvällning innan krutröken lagt sig och FC besegrat alla lag och lyft bucklan, på femte försöket efter bl a två tidigare finalförluster.

RSS 2.0