Då var den här!!

En dag försenad fick transporten rulla vidare och på förmiddagen svängde den in mot slutdestinationen på Kyrkvägen. En rejäl pjäs visade det sig, men den sänktes ned utan större problem på gräsmattan framför huset med hjälp av kran och band samt lite mänsklig justering. Den stora överraskningen skulle visa sig vara pumphuset som nästan var lika stort som poolen! En box fylld med pump, elskåp och lite annat smått & gott som ska grävas ner i anslutning till spektaklet. Själv befann jag mig på säkert avstånd någonstans i Stockholms tunnelbanesystem (runt Kungsholmen till) så jag fick inte uppleva ankomsten live tyvärr. Men, vad gjorde det när den dokumenterades så fint av Maria - vad ska man annars ha en fru till ;) (som dessutom passande nog fick en ny kamera i julklapp!)
Hoppas grävaren kommer på måndag så vi kan sänka ner pjäsen till veckan och börja fylla upp...


"Lilla" pumphuset!?


Ett tjuvkik inuti - pooltrappa med halkskydd nice :)  (och gigantisk poolbelysning.. huh?)


Från ovan (balkongen)...


Samtidigt har snickarna karvat färdigt i altandäcket...


Allt är klappat och klart inför grävarens ankomst på måndag!

Dagen D - blev ett litet antiklimax...

Dagen D!! Poolen skulle via en långsam tung transport ta sig upp genom Sverige från Skåne-trakten med start kl 05.00 för att vara framme i Örebro runt lunch. Vid 10-tiden kom dock ett telefonsamtal från Jonas på Spa o Bad. Ingen leverans idag var beskedet sedan transporten stoppats vid ett vägbygge ca 10 mil från startpunkten. Orsak = ingen tung trafik släpptes förbi platsen. Imorgon bitti 04.00 ska det vara fritt fram igen för transporten att fortsätta så poolen ska vara på plats i Örebro på förmiddagen imorgon... vi får väl se.

Under tiden har snickarna varit och kapat altanen enligt överenskommelse. Ser riktigt bra ut. Imorgon kommer de börja klä in de delar som ska kläs in, sedan blir det att avvakta grävningen som kommer starta på måndag innan poolen kan sättas på plats och trädäcket börja byggas - nu händer det grejor. Imorgon ska poolleveransen ske :)


Innan rivningen påbörjats


Efter första dagens rivning/kapning av altanen...


Å så blev det lite bråte efter första dagen som måste köras bort...

Grovarbete

Hej och hå slita på - innan pool och trädäck kan komma på plats måste buskar och häck väck. Syrénhäcken ska kapas ordentligt och den har rötter må jag lova. Efter ett par dagars slit har vi nu dock fått iväg det mesta så nu ska det väl inte återstå så himla mycket grovjobb får man hoppas :)Under arbetets gång hittades också en del makabra saker så man skulle kunna säga att det blev lite av en arkeologisk utgrävning på samma gång...


Skiss över slutresultatet...

Så här har vi tänkt oss det hela, det återstår dock att se om slutresultatet kommer i närheten av detta - alltid lika spännande med dessa projekt :)


Då varé dax igen :)Jaha, då var det dax för ytterligare ett byggprojekt på Kyrkvägen. Denna gång är det en pool som står på programmet minsann. Efter år av tvekan fram och tillbaka kom till sist beslutet att anlägga en pöl där vi kan väta oss dagarna i ända för att inte behöva packa prylar och bege oss till närmaste sjö så fort solen visar sig.

Se bifogad bild för pooltypen som vi till sist fastnader för... det är en glasfiberpool som kommer anlända i ett enda stycke formgjuten med trappa och allt. Verkar klart nice!

RSS 2.0