Ny sommar - nya projekt :)

Ah, äntligen semester :) Då ska man ju ta det lugnt och ladda batterierna. Sol o bad o... hemmaprojekt!? Sablar inte i år igen! Suck, jodå. Knappt har semestern startat innan häcken på framsidan sett sina sista dagar. Tjaff, tjoff och fyra turer till tippen senare så var insynsskyddet på Kyrkvägen 7 lika obefintligt som Danmarks framgångar i fotbolls-VM.


Tomt och naket blev det, så nu får man allt hålla in magen när man struttar runt på pooldäcket... till grannarnas förtret dock endast tills den strategiska cykelboden är på plats :) puh.

Inte nog med detta. Staket ska det bli också. Nog för att man kunde räkna ut att det skulle tillkomma kostnader av att skaffa hund (igen), men inte trodde jag att 120 meter staket med fyra grindar skulle krävas! Mår dock sämst av tanken att olja eländet framöver. Kommer förmodligen plötsligt framstå som grannskapets mest sociala tjomme då man sannolikt kommer spendera större delen av ledig tid med just detta.


Nej det är inte mullvadar som invaderat Kyrkvägen, inte ens betongfundamenten dög. Här ska vara nytt och rejält. Säger som Björn Skifs hantverkare i Drömkåken när taket rasar in: "Fy fan vad dyrt!"

Sen över till det som var det egentliga sommarprojektet - att "fixa i ordning baksidan". Grävning pågår för att förbereda för 20 stycken 600-kilos betongklumpar som ska staga upp hela härligheten. Sen ska det bara fyllas med jord, sand och grus, paddas, plattas, läggas gräs, läggas plattor.... ugh. Allt för att kunna spela krocket två ggr per år med gamla uppsvällda klot utan färg som ingen orkat ta in när det regnat och kubb med mögliga vedträn (av samma orsak).


Det pratas om växthus, men jag hoppas att den tanken hinner glömmas bort innan allt är klart. Har aldrig förstått vitsen med att spendera månader på att hysteriskt försöka driva upp en handfull mini-gurkor och lika gröna som sura mikro-tomater till en kostnad av 1000 spänn styck när det finns normala och ätliga grönsaker i långa banor på Coop.... Jag bara frågar?

Till sist ett positivt foto från hästhoppning i Karlslund. Emmas hästintresse har inte direkt minskat med åren så nu är det riktiga kusar som gäller. Själv jobbar jag fortfarande med det mentala för att kunna gå runt i stallet och se oberörd ut - känns fortfarande som en bit kvar innan man greppar tyglarna och svingar sig upp för en galopptur på ängarna...

Emma på Vento i Karlslund efter en felfri ridning :)
Stolt Emma på Vento efter felfri hoppning och välförtjänt vit rosett utdelad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0