No place like Vegas!

Det är sannerligen inte lätt att säga var man ska börja när man ska beskriva Las Vegas. Har nu spenderat ett antal dagar i denna stad som inte liknar nåt annat man sett. Herregud! Kontrasten mot Malta är fullständigt sinnessjuk, allt det skitiga och trasiga är här klanderfritt rent och alltid helt. Jag menar verkligen allt! Måste finnas tre biljoner lampor i Las Vegas, alla lyser, ingen är trasig! Helt otroligt. Måste vara tusentals människor som i det fördolda håller kliniskt rent och byter alla lampor. Annars är hela stan magisk... Detta måste upplevas för att förstå - inga bilder kan nånsin göra Las Vegas rättvisa. Men hur man kan bo här kommer förbli en gåta. Dock finns det de som gör det. I måndags var vi på sightseeing med en äldre dam som var född i Vegas och sen har sett staden växa upp till vad den är idag. 1941 startade alltihop med ett par maffiabossar... Drygt 60 år senare har det hela utvecklat sig till något som närmast kan beskrivas som bisarr-magnifikt, ful-snyggt men också helt otroligt. Finns så mycket att säga, men timmen är sen och imorgon är det sista konferensdagen som ska tas till vara. För även om intrycken är störst från själva Las Vegas så är konferensen också riktigt riktigt bra.


En timme försenat landar vi i Sin City...


Den legendariska skylten...


Ja vad ska man säga... kreativitet finns. Hur kommer man på att man ska bygga en kopia av New Yorks skyline med frihetsgumman å allt? Även Eiffeltornet finns inne i stan fast bara hälften så högt.


Ok, en karusell? Jo, men de som sitter i hänger 300(!) m över gatan!! Hotellet som heter the Stratosphere är ca 300 m högt och på toppen har man byggt ett par åkattraktioner, förutom denna en där man hänger ut över kanten på huset/tornet... Sinnesrubbat. Och jo, vi blev bjudna på lunch av Microsoft här uppe. Rätt ok :)


Jo det finns en å annan spelmaskin här...


Microsoft är snälla, de anordnade även ett beach-party på stranden(!) Stranden är en konstgjord historia runt hotellet Mandalay Bay med tillhörande gigantisk pool där konferensen äger rum om dagarna... 7500 it-nördar struttade runt i sanden och lyssnade på Huey Lewis & the News som man släpat dit. Det hade man i och för sig kunnat hoppa över...


Det är ju inte som hemma på Stortorget direkt...


Hotellet är ju inte direkt något simpelt vandrarhem. Incheckningsdisken är 100 meter lång under bildskärmarna till vänster.


Morgonpromenad till job.. äh konferensen. 27 grader i skuggan och allt, verkligen ALLT i perfekt skick. Man blir nästan sugen på att kasta en glasspinne på trottoaren för att se vad som händer? Den kanske förintas automatiskt?


Både sfinx och pyramid ÄR stora, jag lovar. Ingången är mellan sfinxens tassar... Precis framför stannar the Tram (tåg/tunnelbana/rälsbuss).


Det förekommer att man använder neon i Las Vegas...

Kommentarer
Postat av: Larsa

Sjuk stad. Måste nog som sagt upplevas för att man ska förstå fullt ut hur skruvat det är där. Hörde förresten om att flygresan dit blev lite spektakulär för ingenjör Malmer ;)

2009-10-28 @ 14:01:26
URL: http://cirkussandberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0