Snoken

Nu betraktar vi frågan om snokens* vara eller icke vara som avgjord! Efter idogt letande kan vi konstatera att sannolikheten att den bor kvar under verandan är ungefär lika liten som att en isglass skulle klara sig tills man fått av pappret dessa dagar. Vi önskar dock farbror/tant snok lycka till i sitt fortsatta liv som sannolikt utövas någonstans i skogen på andra sidan vägen (dit skulle jag ha flyttat i alla fall...)

*Snok
, vattensnok, eller vanlig snok (Natrix natrix) är en ormart som är vanlig över stora delar av Europa. Grundfärgen varierar vanligen från gröngrå till brun. Oftast har den små mörka prickar längs ryggen, och nästan alla snokar har vita eller gula fläckar på vardera sida av nacken. Liksom övriga grod- och kräldjur är snoken fridlyst i Sverige. Den är tillsammans med huggormen, den vanligast förekommande ormen i Skandinavien. Snoken är Sveriges största orm  och kan i förekommande fall bli upp till 140 cm lång(!).

I övrigt då? Jo tack, idag fick vi poolpumpten utbytt - poollevarantören konstaterade efter utbytet att den luktade konstigt och med andra ord känns det som om något var bränt i den. Hur som helst, en ny fin (blå!) pump är nu på plats och puttrar på så fint. Inte en enda paus har den gjort vilket ju är det normala. Vattnet är idag otroligt klart efter gårdagens chock-klorering vilket också höjer humöret. Enda problemet just nu är att vattentempen lätt når över 30 grader (toppnoteringen är 34!), men tack och lov faller det tillbaka till de inställda 27 under nattetid.

Staketet är nu klart på två sidor och trappan är påbörjad. Imorgon ska sista staketdelen påbörjas och trappan avslutas, ska bli underbart skönt att slippa hoppa ner de fyra stegen :)


Ah, snart snart är vi hantverkarfria ;)


De sista delarna faller på plats...Kvällssol på Kyrkvägen, eländiga hus att vara i vägen ;)


En palm bakom stenarna eller hur? (Kommentera gärna och föreslå detta!)


Kommentarer
Postat av: Kecko

Japp en palm där vid stenarna skulle vara pricken över i'et.

2009-07-01 @ 01:14:51
Postat av: Anonym

Hej.

Vad har ni för avstånd mellan stolparna(staketet)Mvh Anders

2011-03-29 @ 18:56:36
Postat av: Daniel

Hej, avståndet mellan stolparna är 150 cm, detta för att det skulle stämma med längderna om 450 som då kunde kapas i 3 utan spill.

2011-03-30 @ 22:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0