Sommaren snart över

Det har varit en annorlunda sommar och även om inte vädret har varit på topp (vilket man aldrig har en aning om hur det ska bli i detta avlånga land) så har första sommaren med pool varit en upplevelse. Här kommer lite fler bilder, bl a från ovan - passade på att hiva fram kameran från taket när jag var uppe och utövade lite service på TV-antennen som hängde på trekvart....

Sen har vi köpt ett litet täcke till poolen också för att försöka hjälpa värmepumpen lite på traven. Det är alltså inget poolskydd utan bara en s k solfolie, vilket egentligen är en ganska tjock bubbelplast som läggs direkt på vattenytan och alltså flyter i poolen. På natten hålls värmen (och kloret) kvar i poolen och på dagtid när ingen badar fungerar det som solfångare och värmer upp vattnet extra mycket. Och det verkar sannerligen fungera för när man drar av täcket på dagtid kan poolen kännas som 30+. Man märker det också på att värmepumpen är igång betydligt mer sällan. Dessutom väldigt lätt att lägga på och ta av.  Rekommenderas!

Till veckan ska också det försvunna täcklocket dyka upp. Ska bli kul att se hur det kommer påverka helheten att få dit locket i samma färg som poolen istället för det ljusa lock som nu verkligen lyser med sin närvaro. Kanske kommer skillnaden vara försumbar eller också inte. Vi får väl se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0