Operation tätning

Trots att det inte varit någon direkt vinter att tala om ska det bli skönt att snart kunna vistas i tillbyggnaden utan mössa och vantar. Om inte idag så imorgon ska det nämligen enligt herr Byggmästare vara fullt möjligt att slå på dieselkanonen och blåsa in några plusgrader (kanske 10-12 sådär) i konstruktionen. De senaste dagarna har isolering i långa banor letat sig in i både väggar och tak. Det är inte utan att man funderar på hur mycket billigare det borde vara att bygga hus en bit söder ut, typ vid medelhavets södra strand eller så...

Efter mycken möda och stort besvär har vi nu också (förmodligen) bestämt oss för att klinka golvet på nedervåningen. Det kommer bli schackrutigt med stora plattor så det är väl bara att ge sig ut på Blocket och söka på "stora schackpjäser" för att fullborda brädet. Det blir som en scen som hämtad direkt ur Harry Potter - om nån minns den första delen i serien om den lilla glasögonorm... öhh trollkarlen menar jag ;)


På tal om trollkarlar så blir det mellan varven lite annat också, som t ex flippermek. En dag strejkade ett av trollen i vårt Medieval Madness och vägrade prompt att titta ut ur sin håla, oavsett vad vi lockade med! Men med en lödpenna, en tålmodig son (som kanske för första gången i sitt liv fick uppleva att han hade nytta av det han lärt sig på teknik-lektionerna!) och lite tyska reservdelar förvandlades mörker till ljus och trollet fungerar igen!


Nu börjar det likna nåt, t ex ett hus!


Fönster, dörr, ytterpanel och lite tegel, sen är det inte alltför mycket utomhusjobb kvar, ja förutom uppröjning förstås :(


Dörren blev efter ångestladdade diskussioner - i mitten! Det blir en 150 cm bred pardörr i samma färg och ungefär samma stil som på husets framsida.


Gavelbild. Små fönster tänker ni, ja men det finns en anledning - speciellt till deras placering...


Och så här såg det ut några dagar innan. En aning glesare kan man tycka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0